Šumarski muzej Bošnjaci – Zupanja
fade
392
single,single-listing-item,postid-392,eltd-booking-1.0,eltd-core-1.0,eltd-overlapping-content-enabled,zupanja-ver-1.0.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-blog-installed,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Background Image
32275 Bošnjaci, fra. T. B. Leakovića 2
Nazovite nas u bilo koje vrijeme Tel: 032 846 902
Spetifikacije

 

Šumarski muzej nalazi se u Bošnjacima u srcu Spačvanskih šuma uz koje se veže nadaleko poznata kvaliteta Slavonske hrastovine.

Muzej je osnovan kako bi se sačuvale vrijednosti hrasta lužnjaka i prikazao razvoj šumarstva na ovim prostorima. Sadržajno bogat, pregledan i zanimljiv jedan je od najljepših muzeja takve vrste u Europi. U Muzeju je sačuvano i izloženo bogatstvo tradicije organiziranog šumarstva – povijest i razvoj šumarstva, te alati kao dobar prikaz kako se nekada radilo, a kako se to čini danas.  Sa svojim bogatstvom flore i faune, zornim prikazima vrsta drveća, njihovih presjeka i plodova uzorno je mjesto za edukaciju učenika i svih ljubitelja prirode. Dio muzeja je i bogata zbirka slika Josipa Babogreca.

Nema recenzija

Post a Comment

Napišite recenziju.

32275 Bošnjaci, fra. T. B. Leakovića 2

Get Directions
Social Profiles
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email